In timp ce irosesti timpul…

       InTimpCeIrosestiTimpul
Painting on empty canvas, writing in a blank text document. Nu toate ajung arta, nu toate se cumpara, nu toti artistii ajung cunoscuti. Dar e o bucata de suflet care da pe afara, o bucata din noi ce trebuie asternuta ca sa prinda forma. Uneori e doar pentru ochii tai, pentru ca iti simti sufletul prea plin, se revarsa, ca o sticla de apa minerala agitata care trebuie deschisa putin pentru a elibera presiunea. Dupa evenimente care iti agita sufletul, fiecare dintre noi gaseste metode de a-l elibera putin… iar eu transform gandul in cuvant, invers decat de la gand la actiune… acuma actiunea devine gand. Arta? Reverse-psychology? Haha, nu…  poate reverse-engineering.

Ce facem cu timpul nostru? Ce inseamna timp “bine investit” si care este “timp irosit”. E vorba de perceptie, cu siguranta.
Mamei tale i se pare ca pierzi timpul daca vorbesti la telefon jumatate de ora in fiecare zi, nu? Dar fara sa vorbesti cu prietenul tau cel mai bun la telefon, nu te-ai putea re-boota dupa o zi grea la lucru. Ai nevoie de cineva care iti asculta povestea, si dupa jumatatea aia de ora povara nu mai este doar a ta, si parca nici macar nu e atat de grav, si parca ai bea o bere.
Sefului tau i se pare ca iti irosesti timpul daca faci orice altceva in afara de task-urile pe care le ai, dar tu stii ca daca nu ai fuma tigara aia in fiecare ora, nu ti-ai putea aranja gandurile. Stiu ca tot la lucru te gandesti, chiar daca asta nu se vede in afara. In 7 minute ajungi sus in birou si iti pica fisa cum te pui la jos. Cum de nu te-ai gandit pana acum ca exista short-cut care merge-uie cells-urile?
Uneori ti se pare ca pierzi prea mult timp in trafic, dar de fapt e singurul moment al zilei in care esti doar tu cu singur, cu gandurile tale.
Da, este relativ, dar si timpul care pare pierdut e tot timpul tau, si chiar daca nu “faci ceva”, creierul tau si celalalte simturi tale nu stau e loc. Viata ta se intampla si cat timp tu iti irosesti timpul.

Printre atatea planuri de indeplinit, deadlineuri de atins, locuri in care trebuie sa fii, tot ce e in afara unei liste cu tick-box-uri pare useless.
De multe ori, de-a lungul vietii, am simtit ca petrec prea mult timp cu oameni, fara sa fac cu adevarat ceva. Ca sunt prea multe cafele, apa plata, Silva negre, ceaiuri de roiboos, pahare de vin, Coca Cola, limonade in viata mea. Ca oamenii sunt important si ca orice relatie trebuie intretinuta, dar ca trebuie sa dozez iesirile, sa am timp si de “lucrurile importante”. Dar nu, azi m-am oprit.

Sunt ceea ce sunt azi, in mare parte, datorita oamenilor care m-au inspirit sa fac si altceva decat ceea ce stiu déjà sa fac. Sunt ceea ce sunt datorita lungilor discutii in care am vorbit despre idealuri, despre iubire, despre relatii, despre pasiuni, despre catei abandonati, despre management, despre compromis, depre retete lasagna si tiramisu, despre emotia pe care o simti cand esti in aer, despre kite-surfing si zapada, despre prietenii, despre teluri, despre dans, despre devotament, despre Vama Veche, despre concerte, muzica buna, calatorii, traininguri, speechuri, carti, filme, masini, decoratiuni, mancat sanatos, cucerit munti, salsa, alergat, machiaj, fashion, suflet…
Fiecare bucatica din mine a fost initial doar un gand, inclusiv gandul alor mei ca vor sa aiba o fetita.
Partile frumoase din mine au fost doar un gand rostit cu voce tare, in fata prietenilor care m-au ascultat.. sau pe care i-am ascultat. Si gandul asta se infiripa in noi, si devine o idée, devine un plan, si nu il mai poti controla, ajungi sa vrei si tu sa incerci acel ceva ce l-a facut pe cel din fata ta sa vibreze, pentru ca iti place glow-ul din ochii lui cand iti spune asta. Vrei ca maine sa faci si tu o fapta buna, sa pay it forward. De azi iti propui sa fii mai atent la vorbele pe care le spui, pentru ca ca intalnesti o persoana care, oricat de jignita a fost de cineva, cel mult va spune ca “a fost putin obraznic cu mine”… si realizezi ca eleganta unei femei sta si din vorbe. Stai si povestesti cu oameni care te fac sa fii mai bun, si nu doar “a better you”, ci chiar un om mai bun, mai daruitor, mai deschis catre suferinetele celor din jurul tau.
“Oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã cu un prieten”

“Sunt trei tipuri de oameni pe care in lume: Oameni care vorbesc despre alti oameni, oameni care vorbesc despre evenimente si oameni care vorbesc despre idei”. Toti suntem fiecare din acesti oameni, depine cu cine vorbim, si cand vorbim, in ce stare suntem atunci cand suntem cu cineva. Dar pentru momentele in care ajungi sa vorbesti despre idei, merita investit tot timpul. Pentru ca o idée adevarata, in putin timp, va mai pune o piatra de temelie la ceea ce esti Tu.
Sunt fericita ca in viata mea exista atat de multi omeni frumosi, cu care pot vorbi despre idei, chiar daca trupul mi-e pe jumatate adormit dupa o zi grea… Stiu ca nu am voie ca timpul petrecut cu ei sa fie “timp irosit”. Va multumesc voua, va stiti voi care, ca ma faceti sa fiu asa de faina. As vrea sa va multumesc mai des, dar acum am umplut a blank document si asta e pentru voi.  Sunteti un model si o sursa constanta de inspiratie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s