Din Doi Unu

shelter_by_jayhookerimages-d59fcu1Din doi nu poti face unul. Nu iti poti lua de la unul nebunia si pasiunea, de la altul ceaiul negru de dimineata cu biscuiti. Nu iti poti lua de la unul spontaneitatea si “carpe-diem”-ul, iar cu celalalt sa iti faci planuri de mers la munte iarna si la sat de Paste, la bunici, ca sa faci cozonaci. Nu, oricat ai vrea, nu poti avea cu unul noptile firbinti, in timp ce cu al doilea ai “te iubesc”-ul.

Cu unul ai emotia revederii, fluturii in stomac, atractia aia de la minus la plus infinit, un nou inceput de fiecare data cand va vedeti. De la altul ai siguranta ca va face plinul la benzina, ca va fi acolo sa iti stearga lacrimile cand urla seful tau la tine sau te-ai certat cu o prietena.
Pe cealalta parte, el nici nu stie ce sef ai, ce prieteni ai, si cu atat mai putin, nu ti-ai permite luxul de a i te arata vulnerabila. In fata lui esti femeia dominatoare, esti senzuala, o felina, mereu perfecta si gata de atac, de a sari deasupra prazii. Cu el te arunci in poleminici, e o lupta de idei care te fac sa te simti mult mai puternica, te tine mereu cu mintea in priza si nici tu nu stiai de ipotezele ce le poti emite. Esti mereu in garda, te tine high minded si apeleaza la higher self-ul tau.
In clipa de fata, ai pierdut toate aceastea cu cel dintai si ai uitat cat de confortabila poate sa fie linistea. Ai uitat ca ai ajuns la nivelul acela, cand o privire spune mai mult decat o mie de cuvinte, si raspunsul vine sub forma unei imbratisari…

E clar cu care dintre ei esti mult mai “tu”, insa pentru o perioada nu te mai coafeaza acest “tu”. Pentru ca si tu vrei sa scapi de realitatea in care traiesti. Primul iti ofera iluzia unei alte lumi, in care iti place, dar recunoaste… pe termen lung, vrei sa te poti enerva ca iarasi ai ars somonul la cuptor si ai nevoie ca cel de langa tine sa iti spuna ca il va manca oricum, pentru ca l-ai facut tu. La un moment dat te vei satura sa vinzi iluzii si vei vrea sa fii iar in adevarata ta piele, pentru ca devine epuizant sa traiesti un nou inceput de fiecare data, pentru ca te saturi sa fii mereu dura si mandra si vrei pe cineva care te ia asa cum esti, sa te stie din toate unghiurile si sa te iubeasca pentru ca esti exact asa.

Si totusi, ne luam fiecare bucatica din alta parte, in speranta ca il vom gasi pe acela care ne va saruta trupul nesatul dupa apus si ca ne va si pupa in graba pe obraz inainte de a pleca la servici. Speram ca undeva, va veni Unul care stie iti ne tina sufletul in palma ca un bibelou, in timp ce mitea ne-o tine conectata la priza.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s