#2. Cand iti iese pentru prima data o reteta

12959981_562380147268910_311555865_n(1)

Ma simt foarte norocoasa sa traiesc intr-o vreme in care Femeia care gateste a devenit ceva dincolo de preconceptia “la cratita”. Usor hipsteresc, ca si gagicile care citesc, dudes-ii tineri cu copil in brate si corporatistii care merg la munca cu  bicicleta. O vreme in care niste concepte atat de vechi si de bun simt ca cele de mai sus au fost aduse intr-o alta lumina, cultura “cool”-ului. Gatesc nu ca sa economisesc bani, ci pentru bucuria de a imparti “ceva-bun” cu cei de langa mine, putin mai sanatos, dar mai ales pentru fericirea ce o simt cand vad zambetul celorlalti cand degusta prima data din bucate. Si ma bucur ca pot experimenta cine, brunch-uri si deserturi, doar de dragul gatitului si al momentului, departe de gandul de a “hrani” la famiglia pentru 3 zile cu o oala de ciorba. Da, da, toate isi au rolul lor, si sarmele si tocanita, dar am primit bucataria gourmet in viata mea cu bratele deschise si… stomacul gol.

Cum functioneaza “reteta de gatit”: citesc bloguri pana salivez, imi fac planuri de cumparaturi toata ziua pe cate un post-it roz, ratacesc, regasesc post-it-ul, ajung acasa fericita cu “toate” ingredientele, de fapt mai uit cate unul, fug din nou la magazin (de obicei unul mai scump), revin acasa, pun muzica tare (procesul asta trebuie asezonat cu muzica buna, asa cum la final vinul trebuie paired cu mancarea), dau cateva piruiete prin bucatarie, iau telefonul langa mine si il deschid de atatea ori pana cand la final e tot uns. Dar fac ceea ce trebuie facut cu sfintenie. Si mai torn si un strop de drag.

Timpul are alta notiune, e meditatie. Cand nu te mai gandesti la nimic altceva, te dedici prezentului si la final te miri si tu cat de bine seamana cu originalul. Asezi totul frumos pe farfurii si te pui la masa cu El, cu prietenii sau pur si simplu te infrupti din cratita. Si stii ce ai facut? Ai adus putina ARTA in viata ta si a celorlalti. Aaa, si cel mai mare JOY e cand peste o saptamana iti spun: “nu mai faci inca o data tarta cu mascarpone si capsuni, mi-e pofta si tare buna ti-a iesit data trecuta”.

Hihi. Eu azi o sa gatesc niste quinoa cu avocado si legume. Sau poate un humus (de oi gasi niste tahini) ca El inca nu stie ca stiu sa fac. Voi ce aveti in plan?

N’JOY,

T.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s